Marta Gómez: Historias que cantan
Música

Historias que cantan és un repertori de cançons de la seva pròpia autoria que relaten històries de grans persones. Cançons adornades amb arranjaments i instruments del folklore llatinoamericà.

Cantautora i compositora colombiana, el seu treball entrellaça els diferents colors i timbres de la guitarra, així com l’harmònic-melòdic de les seves cançons i les seves lletres amb els principals ritmes folklòrics llatinoamericans i amb les possibilitats sonores del jazz, donant lloc a una sonoritat molt personal i innovadora. La sensibilitat que expressa en les seves cançons l’ha alimentat des de molt primerenca edat amb els esperits sempre palpitants de Violeta Parra, Mercedes Sosa, Carol King, Chavela Vargas, Chabuca Granda, Liuba María Hevia i amb els d’altres muses. 

Avui, després de 20 anys de carrera discogràfica, el seu treball l’ha aconseguit posicionar com una de les referents més destacades de l’escena musical internacional independent. Gràcies al fet que durant aquest temps va compondre més de 180 cançons, va publicar 21 discos, va rebre el premi Latin Grammy 2014, acadèmia de la qual ha rebut diverses nominacions més. També va ser nominada als Premis Billboard en 2005 i va ser inclosa en diversos discos de l’important segell de World Music Putumayo Rècords. A més, gràcies a la precisió i suavitat a l’hora de compondre, Marta Gómez ha guanyat concursos internacionals com el The SIBL Project, dels EUA, que va triar la seva cançó Paula Ausente com la millor composició inspirada per un escriptor llatinoamericà.

La seva música té una especial vinculació per la cura de les diferents realitats socials que es viuen en el món, així com d’una postura molt clara enfront d’elles, com ho va demostrar en la seva campanya internacional “Para la guerra nada”, un projecte musical per al qual va convidar a artistes de diferents països a cantar-li a la vida i a expressar el seu rebuig a la guerra.

Guitarra i veu: Marta Gómez | Guitarra, charango, tiple: Diego Abarca | Baix: Juan Pablo Balcazar | Bateria i percussió: Salvador Toscano | Flauta travessera i vents andins: Pablo Giménez.

A la Plaça del Fort Pienc. Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.
Activitat gratuïta. 
No cal reserva prèvia.

Tangent, el Festival de les Arts de l’Eixample.
El districte de l’Eixample amb els sis centres cívics i culturals de l’Eixample faran bategar les nits d’estiu amb quinze propostes de l’escena més actual.

 

17 de juliol de 2023
22:00

Festival Tangent

Centre Cívic Fort Pienc, Districte de l’Eixample