Companyia Llum de Fideu
Teatre itinerant

Vivim envoltats de persones i altres éssers vius. Per què prenem en consideració unes vides i unes altres no? Podem empatitzar amb un arbre, un peix o un ocell? Com ens pot arribar a transformar l’intent de posar-nos a la seva pell? Sfumato és una reflexió poètica, itinerant i immersiva sobre les relacions que establim amb altres espècies a l’espai públic. 

Llum de Fideu comença l’any 2018, dins els estudis en interpretació a l’Institut del Teatre. Es donen a conèixer arran de la seva participació al programa Embrions 2021 del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou, on aconsegueixen una gran rebuda amb un primer extracte d’Sfumato. La peça s’estrena finalment al Mercè Arts de Carrer de Barcelona, al setembre de 2022.

Sfumato reflexiona sobre com ens relacionem amb aquell que és diferent a nosaltres, centrant la mirada en les altres espècies amb les que, amb més o menys consciència, convivim a l’espai públic urbà.

Sovint, la nostra mirada antropocèntrica occidental ens fa sentir separats del món i de la resta d’éssers vius. Situats al cim d’una piràmide fictícia, tendim a veure als altres com un recurs a explotar, com un ornament del que gaudir o com una molèstia que eliminar.

Sfumato és una invitació a abandonar aquesta mirada i intentar, encara que sigui per un moment, posar-nos a la pell (a les plomes, l’escorça, les escates…) de l’altre, intentant veure el món des de la seva perspectiva.

Idea i direcció: Companyia Llum de Fideu (Marc Guillén i Anna Claramonte) | Interpretació: Anna Claramonte, Marc Guillén, Francesco Sinopoli i Mauricio Sierra | Suport i tècnica: Ximena Cañas.

Al Parc de Joan Miró. Punt de trobada: taules de ping-pong
Coordina: Centre Cívic Casa Golferichs 
Activitat gratuïta. Aforament limitat
No cal reserva prèvia

Tangent, el Festival de les Arts de l’Eixample.
El districte de l’Eixample amb els sis centres cívics i culturals de l’Eixample faran bategar les nits d’estiu amb quinze propostes de l’escena més actual.

 

 

13 de juliol de 2023
20:30

Festival Tangent

Centre Cívic Casa Golferichs, Districte de l’Eixample