Traient el nas

Diversitat sexual infantil a la literatura
18 de maig de 2020
Treballem per tornar a obrir les portes ben aviat
21 de maig de 2020

Traient el nas

Aquesta setmana sembla que comencem a sortir d’aquesta “no-normalitat” a la que ja ens havíem acostumat. Nosaltres hem preparat algunes propostes que bateguen cultura, per anar traient el nas:

El dia 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia per commemorar que fa tot just 30 anys que l’OMS va desqualificar l’homosexualitat com a malaltia mental. Us oferim un recull de recomanacions per aprofundir en aquesta temàtica. M’interessa

Una de les senyals que ens indiquen la desestigmatització de la diversitat sexual és la presència d’aquesta dins el món de la ficció, i especialment dins de la literatura infantil. Al Casal Infantil, ens sembla important que les criatures percebin aquesta diversitat com quelcom normalitzat, i tenim molta cura a l’hora d’escollir els llibres que hi ha a l’espai. Us proposem la lectura d’aquest article de la Bel Olid. El vull llegir.

Des del servei de programació cultural us recomanem una proposta de l’Asociación Africadoolu que ens ha encantat: “Las clásicas del cine africano de mujeres y sobre mujeres”. Una oportunitat única per poder veure on line una sel·lecció de 8 pel·lícules ineludibles del cinema africà amb perspectiva de gènere. M’agrada!

El barri continua creixent i amb ell, noves iniciatives. La primera que us volem presentar és un projecte molt innovador i necessari de Fronteres invisibles, que han elaborat un joc per empatitzar amb la situació que viuen les persones migrades que viuen a l’Estat espanyol. I la segona iniciativa que us volem presentar és sobre Cuchara, una entitat que organitzen tallers per a l’emancipació alimentària. Fa bona pinta!

 

Des de Tallers ens unim a la celebració del Dia Internacional dels Museus i us proposem un seguit de visites guiades per alguns museus de la nostra ciutat, i de més enllà. I la professora Rebeca Bermúdez ens convida fer un exercici per focalitzar-nos en els pensaments positius i recordar que formem part d’una comunitat i que no estem soles. Som-hi!

Us desitgem salut i ànims!

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail