Setmana LGTBI+ 2020

tangent Festival de les Arts de l’Eixample
14 de setembre de 2020
Suspesa la Festa Major del barri
13 d'octubre de 2020

Setmana LGTBI+ 2020

En aquestes dates el Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família-Josep Maria Ainaud de Lasarte hauríem organitzat la 4a edició de Nosaltres: Setmana LGTBI+. Aquest any, i degut a la situació sanitària,  no podem realitzar les activitats de manera presencial però no hem volgut renunciar a celebrar-la.
Els propers dies, diferents grups i entitats que habitualment participen en l’organització de la setmana ens presentaran els seus projectes i accions per visibilitzar els col·lectius LGTBI+ i ens faran algunes recomanacions.
I hem volgut començar  les recomanacions nosaltres mateixes amb aquest vídeo que hem preparat l’equip del centre cívic i la biblioteca. Hi descobrireu moltes de les novetats que han arribat a la biblioteca, i altres documents que us volem recomanar!
Però també podeu endinsar-vos en les recomanacions de les entitats que participen a la 4a Setmana LGTBI+. En tenim per tots els gustos!

 

LLIBRERIA LA CANÍBAL SCCL 
La caníbal és una llibreria-cooperativa de treball que vol contribuir a la transformació radical cap a un horitzó anticapitalista, (trans)feminista i descolonitzat. Hi trobareu llibres sobre altres formes de governança, la precarietat, els cossos, els afectes o la sobirania alimentària. La Caníbal s’obre com un espai per a l’activisme, l’autoaprenentatge, l’art i la cultura crítiques, i molt més.
Per a la seva recomanació ens parlen d’alguns títols que haurien seleccionat per al grup de lectura “Famílies no sagrades”.

CASAL DE BARRI ESPAI 210
El Casal de Barri Espai 210 és un equipament nascut de la lluita del teixit associatiu del barri per poder fomentar el treball en xarxa entre les diverses entitats, equipaments públics i els veïns i veïnes, oferint espais on es fomenti l’intercanvi, la creació i el voluntariat, donant resposta a les necessitats del veïnat del barri.
Com cada any durant la setmana LGTBI, han programat un Taller familiar “La família de les germanes Algaba”, serà el dissabte 3 de setembre a les 11:30h, a càrrec de La Boia Teatre.

LLIBRERIA ANTINOUS
A la Llibreria Antinous, especialitzada en temàtica cultura LGTBI+, hi trobareu llibres de narrativa, poesia, teatre, assaig, biografies, memòries… hi destaquem la narrativa infantil i juvenil on trobem contes didàctics dirigits a famílies i educadors/es. També hi fan presentacions, Club de Lectura, rutes literàries, xerrades i conferències.

DISTRICTE DE L’EIXAMPLE
El Programa de Feminismes i LGTBI del districte de l’Eixample s’encarrega de promoure l’equitat de gènere a la ciutat. La seva principal estratègia és combatre els aspectes més estructurals de la desigualtat de gènere i del sexisme. Ens recomanen dos projectes de prevenció i sensibilització que han desenvolupat en els darrers anys: “Exposició Eixamplem diversitats” i la “Guia desaprenent. Una mirada feminista a l’etapa de secundària”.

LLIBRERIA CÓMPLICES
La Llibreria Cómplices especialitzada en temàtica LGTBIQ, amb més de 26 anys de trajectòria, amb seccions de narrativa, assaig, biografia, poesia, còmics, així com de DVD -tant en castellà com en versió original- i una mica de música i complements.
Ens recomanen dos llibres “Locas y perverses: voces bolleras” i “Maternidades cuir”.

OBSERVATORIS CONTRA L’HOMOFÒBIA
L’OCH és una eina al servei del col·lectiu LGTBI i de la ciutadania per fer possible unes vides dignes i per la garantia dels drets i les llibertats. Ofereixen serveis jurídic i psicosocial encaminats a un acompanyament transversal i a aconseguir un impacte polític que garanteixi els marcs legals aconseguits.
Ens recomanen “Here Comes Your Man” del dramaturg Jordi Cadellans, una obra que parla de l’assetjament escolar.

FLG ASSOCIACIÓ DE FAMÍLIES LGTBI
L’FLG és una associació de famílies de mares i pares lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexual que lluita per la plena equiparació dels drets i deures de les famílies LGTBI. Va néixer el 2001 de la necessitat d’un grup de famílies d’organitzar-nos per assolir la normalització social. Actualment són més de 550 famílies.
Ens recomanen la campanya “Contes a l’escola” un projecte que du a les aules un lot de llibres sobre diversitat familiar, afectiva i de gènere.

PRISMA, asociación para la diversidad afectivo-sexual y de género en Ciencia, Tecnología e Innovación (CTI)
PRISMA és una associació estatal que fomenta la diversitat afectiu-sexual i de gènere en la ciència, la tecnologia i la innovació (CTI) per a evitar la discriminació i millorar la visibilitat del col·lectiu de LGTBIQA+ en aquests camps, aportant evidència científica.
Ens recomanen dos llibres: “Un científico en el armario” i “Jurásico total: perdidos sin wifi”.

Centre de documentació Armand de Fluvià – CENTRE LGTBI BARCELONA
El Centre LGTBI de Barcelona acull el Centre de Documentació Armand de Fluvià (CDAF), amb la finalitat de preservar i difondre la història dels moviments d’alliberament LGTBI a Catalunya, i especialment a la ciutat de Barcelona, així com contribuir a la normalització de la diversitat sexual, afectiva i de gènere al nostre entorn.
Ens recomanen una recopilació de la revista Infogay, i un estudi sobre el bullying escolar per raons d’orientació sexual o identitat de gènere.

 

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail