Prescripció Social

Paella comunitària! Amb aliments recuperats
23 d'octubre de 2019
HOP 2019 Festival de Danses Urbanes
31 d'octubre de 2019

Prescripció Social

Al llarg del 2010 es va realitzar, des de la Taula de Salut del Pla Comunitari Sagrada Família, un diagnòstic per a detectar i prioritzar les necessitats vinculades a la salut de les persones que viuen i conviuen al barri. A partir d’aquí van néixer diferents comissions, com la Comissió de Gent Gran que treballa temes vinculats amb la salut des de l’acció comunitària. D’aquesta comissió en va sorgir la Comissió de Prescripció social.

I després d’anys de feina, s’ha posat en marxa el projecte de Prescripció social que consisteix en acompanyar i incentivar a les persones grans en l’ús de recursos comunitaris. La prescripció social (PrS) o derivació a recursos de la comunitat és un mecanisme formal perquè l’atenció primària proporcioni alternatives no sanitàries a pacients amb aïllament social o risc de patir-lo i/o símptomes que van des de malestars de la vida fins a símptomes lleus o moderats de depressió o ansietat. Els objectius de la PrS són la provisió d’alternatives a l’atenció primària, l’augment de la participació comunitària, la reducció de l’aïllament social i la millora de la salut mental positiva així com la qualitat de vida dels pacients.
La Comissió de Prescripció Social ha estat elaborant els nous materials (receptes), que es començaran a repartir als equips dels CAPs, Serveis Socials i les entitats del barri.
Aquest vídeo ho explica molt bé:

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail