La Guia Lila ens indica el camí

Renova les teves joguines
4 de desembre de 2019
Convocatòria oberta: Relats en femení i Microconcurs
16 de gener de 2020

La Guia Lila ens indica el camí

Des de que el 1997 es va inaugurar el Centre Cívic Sagrada Família, el Districte de l’Eixample se’n va encarregar que com a centre ens especialitzéssim amb temes de dona. Aleshores vam començar a recórrer un camí que ens portaria a obrir les portes a noves artistes i fer visible el seu talent, a reflexionar sobre la situació de les dones d’aquí i d’arreu i recuperar la veu d’aquelles a qui la història no havia fet justícia.

Aquest camí va seguir fins a l’any 2013, on vam aturar-nos un moment a la vorera a repensar cap a on volíem anar, quin havia de ser el nostre proper port de muntanya.  Allí assegudes, vam adonar-nos que si volíem fer un treball realment transformador, havíem de fer un pas més endavant.  Un pas més, on amb un peu trepitjar fort amb la nostra oferta de programació cultural i amb l’altre, iniciar un procés de transversalització de la perspectiva de gènere dins del centre cívic a partir d’una formació continuada en temes de gènere a tot l’equip.

Aquesta formació interna de l’equip en conceptes de gènere es va plantejar d’una manera molt pràctica per tal de poder incorporar un nou punt de vista al nostre dia a dia. A partir d’aquí vam poder identificar aquelles accions que podíem dur a terme dins el nostre àmbit de treball, tant si treballàvem a informació, com si programàvem activitats. Totes aquestes petites o grans accions, les vam voler plasmar en una guia, una guia que ens indiqués el camí que calia seguir, els interrogants que ens havíem trobat i les reflexions que ens havien despertat. Una guia que fos també una eina viva des d’on reprendre el fil si ens perdíem.

Des d’aleshores fins ara, el nostre camí s’ha anat fent més i més ample; hem sumat moltes col.laboradores, hem creat vincles i hem generat sinergies… i finalment, tenim el plaer de compartir amb vosaltres tot el treball que hem elaborat conjuntament tot l’equip del Centre Cívic Sagrada Família i fer-vos arribar aquesta Guia Lila “Recomanacions per a la incorporació de la perspectiva de gènere en els centres cívics a partir de l’experiència del Centre Cívic Sagrada Família del Districte de l’Eixample“. I és que un llarg viatge, sempre comença amb un primer pas!

Si voleu saber-ne més, al nostre blog www.igualtatigenere.com hi trobareu més informació i recursos sobre la incorporació de la perspectiva de gènere.

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail