La gestió del temps

Els beneficis del porteig que no coneixies
16 de juny de 2020
Entre obert i tancat, entre l’orgull i la ràbia, entre Sant Joan i Sant Pere
22 de juny de 2020

La gestió del temps

Cada vegada hi ha més varietat d’activitats d’oci en extraescolars, i les criatures viuen en una planificació constant d’activitats, una sobreestimulació que de vegades no fomenta la llibertat de pensament. L’estimulació en una dosi adequada és beneficiosa, per contraposició, l’estimulació constant en què viuen alguns infants (jornades maratonianes a l’escola, mil i una extraescolars, deures) limita el temps del joc simbòlic, imaginatiu i creatiu. El temps de lleure és molt important pels infants, són moments de descobriments d’espais i materials nous els quals afavoreixen el desenvolupament de l’enginy a través de la creació d’invents per tal fer-lo més enriquidor i compartir amb altres nens i nenes.

Els esports són molt necessaris per afavorir el desenvolupament motriu però també és necessari equilibrar les ofertes amb una vessant psicopedagògica i emocional.

Un aprenentatge que cal impulsar és “la gestió del temps” és important fomentar la selecció d’opcions d’oci que volen realitzar i quant de temps hi dediquen, fins i tot arribant al punt que en algun moment puguin dir que s’avorreixen i aleshores els sorgeixi l’estímul intern de trobar alguna cosa que és pròpia d’ells, que no els vingui imposada per l’exterior, i que en puguin gaudir del temps de lleure.

https://criatures.ara.cat/infancia/nens-necessites-avorrir-se-per-aprendre-i-creixer_0_1744625535.html

 

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail