Fugint de les bombes. De la Barceloneta a la zona alta

Festa de tardor al barri
2 d'octubre de 2018
Floretes? No, gràcies!
4 d'octubre de 2018

Fugint de les bombes. De la Barceloneta a la zona alta

Aquesta tardor recordem el 80è aniversari dels bombardejos més mortífers que va viure Barcelona durant la Guerra Civil a càrrec de l’Associació Conèixer Història.

I per això us proposem una xerrada el dilluns 8 d’octubre a les 19’30h de la mà de l’historiador Oriol López i Badell (historiador; coordinador de l’Observatori Europeu de Memòries de la Universitat de Barcelona i membre de l’Associació Conèixer Història)ens aproparem als fets succeïts a partir del testimoni de famílies de la Barceloneta que van haver de deixar casa seva i traslladar-se a pisos de l’Eixample i a torres de la zona alta de la ciutat: una família que va marxar a la Casa de les Punxes, una que es va fer càrrec d’una escola a Gràcia per a alumnes de la Barceloneta i una altra que es refugià a Esplugues i finalment va haver d’exiliar-se.

 

I també podreu veure l’exposició “Fugint de les bombes. De la Barceloneta a la zona altadel 8 al 28 d’octubre al vestíbul de les aules polivalents. L’exposició, a càrrec de l’Associació Conèixer Història mostra com durant la Guerra Civil, la Barceloneta va ser un dels barris més afectats pels bombardejos feixistes. Molts veïns i veïnes van abandonar casa seva i foren allotjats a altres barris, sobretot a la zona alta, on nombrosos pisos de famílies benestants havien quedat buits en esclatar la guerra. Aquesta exposició aprofundeix en la història de la Barceloneta i dóna veu a famílies del barri que van viure la guerra.

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail