Músiques con(A)finades

Músiques con(A)finades

La música traspassa fronteres i espais confinats.
Ens emociona pensar quantes artistes, malgrat la difícil situació, han aprofitat l’oportunitat per compartir la seva música i han expandit la seva creativitat.

Nous temes, noves col·laboracions, nous formats, nous concerts en streaming, festivals inèdits… Principalment a les xarxes i també des d’alguns balcons i finestres de la ciutat.

Ens han arribat notícies d’alguns artistes que han passat per l’escenari del centre cívic i la nostra programació musical.

PAVVLA, que va actuar l’estiu passat dins del Festival Tangent, ha participat al Cuarentena Fest, compartint cartell amb altres artistes de l’escena indie, que no desvetllarem encara, però que esperem puguem gaudir pròximament dins de la programació el cicle de música ARA TOCA. En aquest enllaç podeu gaudir d’aquell concert en streaming amb un escenari il·luminat des de casa seva i tots els nervis inicials del nou format. Genial!

Les TARTA RELENA que fa pocs mesos ens van oferir un magnífic concert presentant el seu debut discogràfic Ora Pro Nobis, durant el confinament han llençat el seu segon EP, en format digital, amb un preu popular: Intercede Pro Nobis. Una petita joia!

La SANDRA BAUTISTA, que havia d’oferir-nos el darrer concert de la temporada d’Hivern i que esperem reprogramar aviat, ens regala un nou tema creat amb la col·laboració del músic Enric Ez: Bellesa colateral (Satélite K, 2020). Un tema d’una gran força i bellesa, que presenten amb un clip muntat a partir de gairebé 200 vídeos, que diverses persones han fet arribar des de les seves cases, i la interpretació de la Ivette Marsellach en llengua de signes catalana. Pura bellesa!

Alguns artistes han ofert música en viu des dels seus balcons, com el Jordi Marfà del grup PICOT i que han pogut gaudir diverses veïnes del barri de Gràcia tal com podeu veure en aquest vídeo. O la soprano Sílvia Sabater que ja té un bon grapat de fans entre el veïnat de la Sagrada Família i les seves diverses actuacions després dels aplaudiments de les vuit. En aquest enllaç podeu veure la seva primera actuació dedicada a totes les persones malaltes interpretant Estel del dematí d’Enric Morera. Música comunitària!

Regals musicals que ens acompanyen aquests dies. Ens sorprenen, ens  reconforten i posen paraula i ritme a les nostres emocions i pensaments… Els llenguatges artístics són canals de creació, de lluita, de transformació i de superació de dificultats.

I pensant en aquestes dificultats, no volem deixar de fer una reflexió sobre la greu situació que travessa el sector cultural i artístic. Més que mai valorem la cultura com a bé de primera necessitat, com aliment durant aquest confinament però no podem oblidar l’aliment d’aquests artistes. En aquesta línia us recomanem l’article ¿Quién genera la cultura gratuita? de la Brigitte Vasallo al diari El Salto.

Des del Servei de Programació Cultural del Centre Cívic Sagrada Família esperem ben aviat poder tornar a programar nous concerts i contractar artistes i músiques de la nostra ciutat i més enllà.

#SalvemLaCultura #SalvemosLaCultura

Data

Divendres 8 maig 2020 - Dilluns 31 ag. 2020

Hora

All of the day
Categories

Comments are closed.