Les societats matriarcals minangkabau i mosuo. Un viatge antropològic

Les societats matriarcals minangkabau i mosuo. Un viatge antropològic

A càrrec d’Anna Boyé, antropòloga i fotoperiodista
Conferència

Projecció del documental Las herederas, sobre la comunitat minangkabau, i d’un audiovisual sobre la comunitat mosuo. Presentació de dues comunitats en què el llinatge el transmeten les dones i on les dones governen per tradició.

Comunitat minangkabau
Hi ha un lloc al món on les dones hereten la terra, un lloc en el qual la casa i els béns de la família passen de mares a filles i on el llinatge el transmeten les dones.
A l’oest de l’illa de Sumatra hi viuen els minangkabau, una comunitat de més de quatre milions de persones amb unes tradicions ancestrals –anomenades adat– que situen la mare al centre de la societat. Allà el principi matern està arrelat amb tanta força entre homes i dones, que penetra en el cor i la ment de la població, i estructura una societat generosa que es reforça en l’amor.

Comunitat mosuo
Entre les províncies de Yunnan i Sichuan viu una petita comunitat, els mosuo, formada per clans de dones que governen per tradició. La matriarca és una figura estimada per totes i tots. Se la respecta per la seva saviesa i l’autoritat que té es basa en ella mateixa.
La figura del marit no existeix. Elles s’uneixen per amor amb homes que les visiten de nit. Els pares no tenen cap responsabilitat sobre els fills, que viuran sempre en el clan matern.


A la sala d’actes del Centre Cívic
Aforament limitat
Es recorda:
. No està permesa l’entrada a la sala quinze minuts després del començament de l’acte.
. Es prega desconnectar els mòbils.
. Es recomana no sortir de la sala durant l’acte.

Data

Dilluns 13 maig 2019

Hora

19:30

Preu

Activitat gratuïta
Categories

Comments are closed.