Dones cineastes africanes

Dones cineastes africanes

Volem aprofitar aquest temps de confinament per parlar-vos de la programació que hauria tancat l’agenda cultural del mes de març. No ens volem posar massa nostàlgiques… però #TalDiaComAvui… un dilluns… hauríem projectat Sofia, l’òpera prima de la directora marroquina Meryem Benm’ Barek-Aloïsi, premiada com a millor guió de la secció “Un cértain regard” del Festival de Cannes, pel·lícula que clausurava la programació del #CCAD2020, Cicle de Cinema Africà i Dona, en el Centre Cívic Sagrada Família.

Com a convidada del debat posterior hauríem comptat amb la presència de Faouzia Chati Badou, presidenta i impulsora de l’Associació de Dones Marroquines a Catalunya, per a parlar de primera mà i posar llum sobre la realitat actual de les dones del país veí, el Marroc.

Esperem que puguem reprogramar aquesta activitat més endavant, i mentrestant  us compartim el tràiler de la pel·lícula:

I una entrevista es va fer a la directora en el seu pas per Barcelona:

Si voleu saber més sobre el Festival de Cinema Africà i Dona podeu entrar al web d’Africadoolu o seguir les seves xarxes socials, on la setmana passada van publicar una notícia en homenatge a Sarah Maldoror, que ens ha deixat recentment pel covid19. Sarah Maldoror va ser la primera dona a rodar una pel·lícula al continent africà i va ser una gran lluitadora dels drets humans a l’Àfrica. Feminista, anticolonialista i curiosa per les grans figures intel·lectuals i artístiques del continent africà, volem recordar-la i retre-li homenatge avui i sempre. I us convidem a visitar la informació que el Museo Reina Sofía de Madrid ens comparteix sobre aquesta artista: https://www.museoreinasofia.es/actividades/recuerdo-sarah-maldoror

Data

Dilluns 20 abr. 2020 - Dilluns 31 ag. 2020

Hora

All of the day
Categories

Comments are closed.