Concurs literari “Imagina un amor”

Concurs literari “Imagina un amor”

L’Associació d’Escriptors i Escriptores en Llengua Catalana (AELC) convoca la tercera edició d’«Imagina un amor»,  el concurs literari per a joves de temàtica LGBTI en llengua catalana. Aquest premi es convoca en el marc del QLit, Festival de Literatura Queer, i té com a objectiu promoure la creació literària entre el jovent i el seu entorn al voltant de la temàtica LGBTI.

Hi poden participar alumnes de secundària, batxillerat, cicles formatius i adults relacionats amb l’entorn escolar, dividits en tres categories: de 12 a 15 anys, de 16 a 18 anys i adults. Les narracions han de ser individuals, originals i escrites en llengua catalana. La temàtica de la narració ha de ser un amor no heteronormatiu (hi pot entrar qualsevol història d’amor entre dues o més persones de qualsevol identitat sexual i de gènere més enllà de la relació tradicional entre un home i una dona).

Al Centre Cívic Sagrada Família tenim una gran passió pels relats curts. Fa 20 anys que organitzem el Premi de Relats Curts. Relats En Femení en col·laboració amb la Biblioteca Sagrada Família. I ens agrada que cada any ens arriben més històries sobre relacions no heteronormatives, un exemple podria ser el relat  ‘Nidia’ escrit per la Gloriana Jiménez Arauz ,que va rebre el primer premi de la categoria adulta de l’edició d’enguany.

El nostre centre cívic té una especialització temàtica en perspectiva de gènere, fa molts anys que treballem com podem fomentar la igualtat de gènere des del centre. Des del Servei de Programació Cultural, durant molts anys hem focalitzat aquest treball des d’una perspectiva feminista, visibilitzant principalment la contribució de les dones en l’art i la cultura. I en els darrers anys hem ampliat aquesta línia reflexionant i visibilitzant el col·lectiu LGTBI+, amb diferents programacions i accions, i especialment amb la celebració de “Nosaltres, Setmana LGTBI+”, que si tot va bé, aquesta tardor arribarà a la 4a edició amb la col·laboració de la Biblioteca Sagrada Família i altres entitats i llibreries especialitzades.

Per això us animem a participar i donar veus d’aquesta convocatòria de l’AELC, que està a punt d’arribar al seu termini. Podeu presentar els vostres relats fins el proper diumenge 10 de maig de 2020. Així doncs, molt bona setmana d’escriptura! 

Enllaç a les bases del concurs “Imagina un amor”:
https://www.escriptors.cat/sites/default/files/inline-files/imagina-un-amor-aelc-2020.pdf

Data

Diumenge 3 maig 2020 - Dilluns 31 ag. 2020

Hora

All of the day
Categories

Comments are closed.