Cinema i literatura per celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Cinema i literatura per celebrar el Dia de la Visibilitat Lèsbica

Ens unim a la celebració del Dia de la Visibilitat Lèsbica, que des de l’any 2008 se celebra cada 26 d’abril, amb la voluntat de reclamar la igualtat de drets i oportunitats per a les lesbianes, impulsat per moltes entitats i moviments feministes i LGTBI+.

Una de les accions que es duen a terme consisteix a penjar vídeos a les xarxes socials que ajudin a visibilitzar el col·lectiu. Principalment són accions per reflexionar sobre la falta de referents lèsbics en la societat, que són menys abundants que els referents d’homes homosexuals.

És per això que nosaltres volem recordar algunes de les pel·lícules que hem programat en diferents cicles de cinema i que ens permeten ampliar imaginaris i mirades.

Aquí 4 recomanacions que, si no les heu vist encara, esperem les pugueu gaudir aviat!

La vida de Adèle (2013), pel·lícula francesa dirigida per Abdellatif Kechiche, explica la història de l’Adèle, una noia de 15 anys, la identitat sexual de la qual trontolla quan coneix l’Emma. Una obra basada en la novel·la gràfica  Le Bleu est une couleur chaude de Julie Maroh

La batalla de los sexos de Jonathan Dayton i Valerie Faris, pel·lícula americana del 2017, que relata un dels esdeveniments esportius més vistos de tots els temps: el duel entre la campiona mundial de tennis Billie Jean King i l’excampió i estafador Bobby Riggs, el 1973, en plena revolució sexual i progressió del moviment feminista.

Las herederas és una petita joia cinematogràfica procedent del Paraguai (2018) que narra la història de la La Chela i la Chiquita , dues dones que viuen juntes des de fa més de trenta anys. I l’aparició de  l’Angy, una dona molt  més jove amb qui la Chela connecta i transforma el seu univers.

Retrato de una mujer en llamas, darrera pel·lícula que hem tingut el plaer de projectar a la nostra sala d’actes el passat mes de març. Un film francés del 2019 dirigit per Céline Sciamma, on cada escena és gairabé com una pintura. Una història sobre l’amor i el record, plena de sensibilitat i protagonitzada per la Marianne (Noémie Merlant) i l’Heloïse ( Adèle Haenel).

I si sou més de llegir, que de cinema… Volem recomanar-vos algunes lectures que trobareu al catàleg virtual #Ebiblio, i que són una manera de visibilitzar històries i vides protagonitzades per lesbianes, i també una manera de fer presents a les nostres companyes de la Biblioteca Sagrada Família ,amb qui compartim edifici, moltes propostes culturals, i que aquests dies trobem molt a faltar!

Aquestes són les nostres 4 recomanacions:

A Virginia le gustaba Vita de Pilar Bellver, una novel·la sobre la història d’amor entre Virginia Woolf y Vita Sackville-West, a partir de les cartes que es van escriure.

El bosque de la noche, l’obra mestra de Djuna Barnes. En un ambient que fluctua entre l’aristocràcia, la bohèmia i el món del circ, s’encarna l’enigma essencial de la condició humana en la figura de la jove Robin Vote.

La sorprenent història, íntima i carnal de l’Eva Baltasar: Permafrost

I Orlando, una de les novel·les més populars de Virgínia Woolf per la seva originalitat i el seu esperit transgressor

Data

Dilluns 27 abr. 2020 - Dilluns 31 ag. 2020

Hora

All of the day
Categories

Comments are closed.