Cicle de Cinema Africà i Dona

Cicle de Cinema Africà i Dona

Projecció de curtmetratges, performance i debat

La segona edició del Cicle de Cinema Africà i Dona (CCAD 2019), organitzat per l’Associació Cultural Africadoolu, enguany presenta una selecció d’obres i curtmetratges de diferents gèneres creats per realitzadores africanes i afrodescendents.

20.00 h Performance poètica Negrura, de Micaela Mahi
20.20 h Realitzadores Africanes en Curt:

. My Mother’s Stew. Sade Adeniran. Nigèria, Regne Unit, 2018. Animació. Durada: 5 min; VOSE
Una jove, dempeus davant de la casa familiar, recorda els moments feliços de la infància i les olors del seu guisat preferit. Serà capaç de recuperar aquest període d’innocència abans que una devastadora notícia la destrossi?

. La Mazda jaune et Sa Sainteté. Sandra Heremans. Bèlgica, Ruanda, 2018. Experimental. Durada: 10 min; VOSE
Un experiment conceptual al voltant del que significa començar una pel·lícula a partir d’una imatge negra es converteix en un assaig personal i subtil sobre la realitzadora. La història del seu pare, un missioner que s’enamora d’una jove ruandesa, s’embolica amb les reflexions de la cineasta pel que fa al sentit de les imatges i la història colonial.

. Yellow Fever. Ng’endo Mukii. Kenya, Regne Unit, 2012. Animació. Durada: 12 min; VO en anglès
A través de memòries i entrevistes amb la seva família, Ngendo Mukii reflecteix a Yellow Fever l’efecte que la globalització està tenint en la comprensió de la bellesa de les dones africanes.

. Une place dans l’avion. Khadidiatou Sow. Senegal, 2016. Ficció. Durada: 16 min; VOSE
Una emissora de ràdio anuncia que un avió especial, amb destinació als Estats Units, s’ha posat a disposició de qualsevol persona que vulgui emigrar. N’hi ha prou  a demanar-ho, no hi ha altres condicions, però les places són limitades. Moussa, que sempre ha somiat a anar-se’n, decideix intentar-ho.

21.00 h Debat participatiu després de mirar els curtmetratges, amb artistes convidades. El moderarà: Africadoolu.

 

Data

Dimarts 19 març 2019

Hora

20:00

Preu

Activitat gratuïta
Categories

Comments are closed.