Agermanades amb el D’A

Agermanades amb el D’A

Del 30 d’abril al 10 de maig se celebra una nova edició del D’A, Festival de Cinema d’autor de Barcelona. Com molts altres esdeveniments, el Festival s’ha repensat perquè el seu públic potencial el pugui gaudir des de casa i no a les sales de cinema, el seu hàbitat natural. Els habituals a les cues que es feien a prop dels Aribau tindrem l’oportunitat d’escollir i veure més de 60 pel·lícules de la collita més recent del cinema d’autor.

Malgrat el caràcter independent i minoritari de moltes de les produccions que s’han pogut veure en el D’A, el nostre Centre Cívic n’ha programat un bon grapat, apostant pel talent local de joves directors i directores. Ja fa anys que vam poder veure 10.000 KM, el debut com a realitzador de Carlos Marques-Marcet, una història sobre l’amor a distància protagonitzada per David Verdaguer i Natalia Tena. Més recent en el temps va ser l’estrena en el llargmetratge de Carla Simón amb Estiu 1993, un relat autobiogràfic sobre una nena orfe que ha de trobar el seu lloc en el món al perdre als seus progenitors a causa de la SIDA. Després del seu exitós trajecte pels Festivals de Berlín, Màlaga i el D’A va exhaurir entrades al seu pas per la nostra sala d’actes dins el cicle que vam dedicar a cintes narrades amb ulls d’infant. Ja a la darrera primavera i dins el cicle que vam dedicar a les noves cineastes sorgides a Catalunya vam veure Julia ist, dirigida i protagonitzada per Elena Martín sobre l’experiència d’una estudiant d’Erasmus a Berlín. La relació de l’Elena Martín amb el D’A ve de lluny, ja que el Festival va estrenar el seu debut com a actriu a Les amigues de l’Àgata (2014) i també es va poder veure el seu treball a les ordres de Meritxell Colell a Con el viento (2018).

D’altres connexions que trobem entre el D’A i la nostra programació són la figura del director xilè Sebastián Lelio. Així,  quan a la primavera del 2018 el Centre visibilitzava històries protagonitzades per dones trans amb cintes com Una mujer fantástica, el D’A estrenava la seva darrera pel·lícula, Disobedience, on Lelio narrava la història d’amor entre dues dones vinculades a una comunitat jueva ortodoxa de Londres. Per últim, l’oscaritzada actriu Brie Larsson era la protagonista de La habitación -també part del cicle amb ulls d’infant-, en un paper radicalment diferent del que ens va regalar a Free Fire, del Ben Wheatley, que es va poder veure al D’A del 2017.

I trobareu més informació del festival en aquesta entrada “El D’A 2020 segueix en peu” de Barcelona Cultura.

Data

Dilluns 27 abr. 2020 - Dilluns 31 ag. 2020

Hora

All of the day
Categories

Comments are closed.