Dia Mundial del Medi ambient “L’Hora de la Natura”

28 de maig: Les confilimpíades
28 de maig de 2020
Dia mundial del medi ambient
2 de juny de 2020

Dia Mundial del Medi ambient “L’Hora de la Natura”

El pròxim 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi ambient. Cada vegada més persones veuen la necessitat d’abordar aquesta temàtica com un eix transversal en la societat. El canvi climàtic és una realitat cada vegada més propera, cada vegada hi ha més consciència social però segueix existint una part de la societat que no contribueix en la millora d’aquest. En petites accions es fan grans canvis que s’introdueixen en la nostra vida quotidiana però cal unir forces i recursos per aconseguir-ho.

Obrim, doncs, la nostra ment a la reflexió col·lectiva sobre la natura i la seva relació amb la salut, en temps de crisi sanitària, social i econòmica. Avui dia, vivim un moment excepcional en què la natura ens envia un missatge. Ens mostra que estem a punt per al col·lapse. Ha arribat l’hora de despertar i en el moment on les persones hem deixat de fer vida als carrers, s’ha notat un gran canvi en la puresa de l’aire, en la contaminació acústica, els carrers nets fins al punt que els animals de la muntanya es desplacen fins a les ciutats.

L’educació pretén sensibilitzar a la societat per tal d’aconseguir que els adults canviïn les seves pràctiques i educar als infants perquè siguin responsables i tinguin una consciència sobre el medi ambient. A causa de la pandèmia i el canvi que ha comportat a les nostres vides, es pot aprofitar per crear rutines noves de tal manera que millorin el medi ambient, però cal que s’apliquin mesures reals i contundents.

Coronavirus, canvi climàtic i educació ambiental. Què en podem aprendre d’aquesta pandèmia?

 

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail