Confinament ecològic

Casal d’estiu 2020 – Inscripcions tancades
3 de maig de 2020
De mica en mica, s’omple el carrer
4 de maig de 2020

Confinament ecològic

Així és com Carlos González ha anomenat el seu article on pretén reflexionar sobre la situació tan excepcional que estem vivint. La vida frenètica que portàvem fins ara tenia moltes persones pendents de la feina, les tasques de la llar i altres obligacions, i deixava poc temps per la família i els amics.

Degut al confinament hem pogut aturar-nos a pensar en les coses essencials de la nostra vida, en com la volem viure i quin futur deixem als que vindran. Està clar que aquesta situació marcarà un abans i un després en diversos àmbits: la feina, la manera de socialitzar i de viure, etc. I potser a partir d’ara les prioritats de molta gent canviaran.

Actualment el temps de convivència ha pres un paper molt rellevant. Moltes persones han pogut comprovar com en són d’importants com a referents per als seus infants, com s’ha reforçat el seu vincle i han sigut conscients de les vivències que s’estaven perdent fins ara.

Un altre exemple al que fa es fa referència en aquest article és l’atenció que fem a les persones del nostre voltant com els veïns, ja que aquest confinament ha despertat valors com la solidaritat o l’empatia cap als altres, oferint tot tipus de coses, des d’ajuda a les persones més vulnerables per fer la compra d’aliments, entre d’altres,cosa que ha millorat les cures entre les persones, com de relació mitjançant trobades al balcó, dibuixos i escrits a les escales…

Seguim tenint molt present la preocupació pel planeta i conseqüentment, el futur que deixarem als infants, i veient com s’està curant el planeta amb el poc moviment de persones, potser a partir d’ara ens comencem a replantejar que no val la pena viatjar tant, si això fa que generem més contaminació.

Podeu llegir l’article sencer clicant aquí.

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail