Competències per la vida en el lleure educatiu

De mica en mica, s’omple el carrer
4 de maig de 2020
Atravessant el confinament
11 de maig de 2020

Competències per la vida en el lleure educatiu

El lleure és molt important en la infància. Durant aquest temps els infants adquireixen una sèrie de competències pel seu desenvolupament integral que són tant o més importants que les que s’adquireixen en l’educació formal.

L’UNESCO ha definit set competències bàsiques per als ciutadans del futur valorant el lleure com una font d’aprenentatge. Aquestes competències són l’autogestió, l’ús de diverses eines i recursos, la interacció entre iguals i amb el món, trans-disciplinarietat, multi-alfabetització i l’aprenentatge al llarg de la vida.

Quan els infants juguen succeeixen moltes coses, en primer lloc han de comunicar-se, per conèixer els companys, marcar unes normes de joc propi a negociar entre els jugadors, gestionar les emocions i els conflictes que puguin sorgir, compartir recursos o inventar-ne de nous a través de la imaginació. Tots aquests aspectes influeixen en l’infant mitjançant l’aprenentatge significatiu promovent la comprensió del món a més d’integrar elements clau per la vida quotidiana.

Educació 360º, és una aliança entre diferents entitats del món educatiu que vol fer realitat el dret de tots els infants i adolescents a aprendre més enllà de l’escola. Per aquest motiu han editat aquest document que us deixem a continuació, fruit d’un seminari en què hi van participar persones vinculades a les diverses iniciatives de l’escoltisme, l’esplai i l’àmbit socioeducatiu de Catalunya.

Vull consultar el document
Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail