8M: L’ecofeminisme és la resposta

Concurs de Cartells de la Festa Major Sagrada Família’20
10 de febrer de 2020
Primavera, primavera….!
9 de març de 2020

8M: L’ecofeminisme és la resposta

Aquest any a Barcelona, per commemorar la data del 8 de març es reivindica l’ecofeminisme.

I què és això de l’ecofeminisme? Doncs segons Yayo Herrero, una de les seves referents a nivell europeu “La base de l’ecofeminisme és entendre que la subordinació de les dones en les societats patriarcals, el deteriorament de la natura o la invisibilitat dels processos naturals en les societats capitalistes tenen arrels comunes“.

Els equipaments i les entitats del Districte de l’Eixample han dissenyat un ampli programa d’activitats de tota mena: espectacles musicals i teatrals, exposicions, tallers i conferències d’àmbit jurídics i de reivindicació de figures femenines històriques. I com a acte central, el dimecres 4 de març al Centre Cívic Sagrada Família s’inaugurarà l’exposició itinerant Senyes d’identitat. Retrats de dones, es llegirà el Manifest del 8 de març i es podrà veure l’espectacle Sororitat i la performance Resiliència.

Podeu consultar aquí tot el programa, del qual destaquem el cicle de cinema Africà i Dona , la mostra i entrega dels premis Relats en femení  i el projecte Desfilant Lideratge, que culminarà en la manifestació del 8 M.

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail