Reflexions entorn els contes tradicionals

Confinades però connectades
6 d'abril de 2020
El Casal Infantil ja tenim Instagram!
15 d'abril de 2020

Reflexions entorn els contes tradicionals

Des del Casal Infantil Sagrada Família, promovem un conjunt d’accions específiques per tal de treballar el gènere. En les intervencions que es realitzen en el dia a dia es fomenta la llibertat d’elecció de jocs i joguines independentment del gènere dels infants, l’observació i l’escolta activa en el joc i es té cura del llenguatge i de la relació entre iguals, de manera que no es reprodueixin patrons masclistes, entre d’altres.

Per l’equip és important la presència conscient d’educadors amb els quals els infants creïn vincles, sense intervenir en el joc o la manera de jugar, però garantint el respecte entre ells i la llibertat d’expressió. És per aquest motiu, i en relació amb la noticia de dilluns, que volem aprofitar per donar-vos a conèixer el curtmetratge d’un experiment que es va realitzar amb infants. Representa un conte tradicional, La caputxeta vermella, però s’ofereix una altra visió del conte i mostra la reacció i evolució de les respostes de les criatures en posar-se a la pell de la protagonista.

Aquest film de Little Revolutions té la finalitat de visibilitzar i denunciar les violències masclistes a l’espai públic. Mostra la necessitat d’un canvi profund en el model de masculinitat que promou i legitima la violència cap a les dones.

 

 

Comparteix aquesta notícia:
FacebooktwittermailFacebooktwittermail